Bali campagnebeeld
26 mei 2019

BALI - Welcome to paradise

BALI 

Bijna iedereen gaat naar het Indonesische eiland Bali, is er geweest of heeft het op zijn bucketlist. Verleidelijke reisbeschrijvingen en enthousiaste blogs garanderen je een droomvakantie. Dat is alleen niet het complete verhaal.

Afgelopen | Deze tentoonstelling was tot 26 mei 2019 te zien in Museum Volkenkunde. 

Museum Volkenkunde presenteert Bali aan de hand van de beroemde volkenkundige collectie en ontmoetingen met diverse eilandbewoners. Maak kennis met een hindoeïstische priester die tradities en rituelen in stand probeert te houden, de activistische kunstenaar Made Bayak die de plasticproblematiek onder de aandacht brengt en met een bewoner die werkzaam is in de toeristenindustrie. 

Kom meer te weten over de koloniale tijd en hoe de opkomst van het toerisme daarmee verbonden is. Ontdek hoe het paradijs onder druk staat, maar dat de cultuur nog springlevend is. Betreedt de expositie als nieuwsgierige toerist en verlaat het museum als geïnspireerde reiziger met nieuwe inzichten en een completer beeld. Op deze website lees je meer over de thema's in de tentoonstelling die t/m 26 mei 2019 te zien is.

The secret Sanghyang dance for Ibu Pertiwi

Met dank aan

Wie hebben er meegewerkt aan de tentoonstelling? Bekijk het colofon.