rituelen BALI

Rituelen voor een leven lang

Hindoeïsten geloven in reïncarnatie

Als na de dood de juiste rituelen worden uitgevoerd, keert de ziel weer terug op aarde en komt er een nieuw lid in de eigen familie.

Bezoek op zondag 12 mei het kortefilmprogramma Leven na de dood.

Ieder levensstadium een ritueel

Bij elk nieuw levensstadium wordt de ziel met rituelen begeleid. Ouders zijn verantwoordelijk voor rituelen die bij de geboorte, inwijding in de volwassenheid en het huwelijk van hun kinderen horen. De kinderen zorgen na de dood van hun ouders voor de begeleiding van hun zielen.

Tirta empul Bali

 

Hindoeïstische Balinese familie met vader en zonen reinigen zichzelf in het heilige bronwater van de Pura Tirta Empul tempel. Bij ieder waterpunt worden er offers gebracht en wordt er gebeden.

Ceremoniële voorwerpen

In de tentoonstelling zie je schitterende voorbeelden van sieraden, betekenisvolle kleding en andere ceremoniële voorwerpen die bij deze ceremonies een rol spelen. Het opvallendste wat je hier tegenkomt is de enorme lijkkist in de vorm van een stier, die alleen voor vorstenfamilies en hoge adel is bestemd. Voor de lagere adel is er een gevleugelde leeuw en de gewone man wordt gecremeerd in een olifantsvis.

Stier lijkkist