Bibliotheek

Bibliotheek

Meer dan digitale informatie

Museum Volkenkunde is sinds 1 april 2014 gefuseerd met het Afrika Museum in Berg en Dal en het Tropenmuseum in Amsterdam. Samen vormen deze drie musea de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW). De gezamenlijke collectie omvat meer dan 370.000 voorwerpen en 260.000 fotografische beelden van mensen en culturen uit de hele wereld. 

Let op: de bibliotheek zal wegens omstandigheden op dinsdag 14 en woensdag 15 maart gesloten zijn.

De bibliotheek bezoeken

U bent van harte welkom om de bibliotheek te bezoeken. Voor een bezoek geldt het onderstaande protocol:

  • Uw bezoek is enkel mogelijk op afspraak tijdens openingsuren van de bibliotheek: dinsdag t/m vrijdag, 13.00 - 17.00 uur.
  • Wij vragen u om ons vooraf per e-mail (bibliotheek@wereldculturen.nl) alle benodigde informatie te verstrekken, zoals tijd, datum, doel en verwachte duur van uw bezoek. U moet ook uw telefoonnummer vermelden. 
  • Zoals altijd vernemen wij ook graag vooraf welke publicaties – boeken, tijdschriften e.d. – u wilt raadplegen.

Iedereen is welkom om de bibliotheek te raadplegen; uitlenen is helaas niet mogelijk. Er zijn wel faciliteiten om kopieën te maken. We vernieuwen op dit moment onze online catalogus. Hierdoor is deze tijdelijk niet bereikbaar. Vragen over onze collectie mogen gericht worden aan bibliotheek@wereldculturen.nl.

Museum Volkenkunde heeft een bibliotheek met informatie over niet-Europese kunst materiële cultuur en aanverwante voorwerpen. De bibliotheek bevat een collectie van bijna 60.000 boeken, meer dan 1.000 tijdschriftenseries (waarvan 100 ongeveer nog steeds lopend), pamfletten en kaarten.

Bezoekadres

Research Center for Material Culture

Boerhaavegebouw (gevestigd naast Museum Volkenkunde).
Steenstraat 1A
2312 BS Leiden

T. 088 0042 907

E.bibliotheek@wereldculturen.nl