Familie Volkenkunde activiteiten

Families

Ons museum is leuk voor het hele gezin!

De Superkrachten van de wereld verzamelen? Op reis in de Wilde Bus? Het avontuurlijkste verjaardagsfeestje? Voor elke leeftijd zijn er leuke activiteiten.

Instaprondleiding

Elke zondag is er een gratis publieksrondleiding. Deze gaat over de tijdelijke tentoonstelling of een deel van de vaste tentoonstelling van het museum. De rondleider neemt je mee langs hoogtepunten in de collectie. Je hoort verhalen en ziet details die je zonder rondleiding waarschijnlijk ontgaan. 

Rondleiding | vanaf 8 jaar | 12.00 - 13.00 uur

N.b: tijdens schoolvakanties worden bovenstaande activiteiten vervangen door activiteiten van het vakantieprogramma 

Instaprondleiding Een zee van eilanden

Speciaal bij EEN ZEE VAN EILANDEN

Navigatiekaart maken
Nadat je de krachtroute door de tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN hebt gedaan, kun je in het Atelier van de Wereld Club je eigen navigatiekaart maken van de route die jij hebt gelopen. Het maken van deze kaart is geïnspireerd op de bijzondere zeekaarten die mensen in Oceanië maken om te navigeren op zee.

Creatieve activiteit | vanaf 7 jaar | 13.30 - 15.30 uur 

Een zee van eilanden

Krachtroute
Bij de kassa is de speciale krachtroute verkrijgbaar. In EEN ZEE VAN EILANDEN kom je op verschillende plaatsen scheurkaartjes tegen. Neem ze mee en voer de opdrachten uit. Op die manier maak je je eigen boekje. Klaar? Dan ligt er een stoere plaktattoo op je te wachten bij de kassa!

Krachtroute

Superkrachtenroute

Ga op ontdekkingstocht door het museum en verzamel alle Superkrachten. Museum Volkenkunde staat vol met voorwerpen die bijzondere krachten hebben. Deze krachten kun jij verdienen.

Superkrachtenroute

Vakantieprogramma

In de schoolvakanties hebben we altijd speciale vakantieprogramma's voor kinderen. Het programma van tijdens de vakanties wordt altijd tijdig bekend gemaakt op de Zien en doen pagina.

Vakantieprogramma