bottled ocean

BOTTLED OCEAN 2120

Gerecycled plastic

In EEN ZEE VAN EILANDEN kom je volop hedendaagse kunst tegen. ‘Bottled Ocean 2120’ van kunstenaar George Nuku is een echte eye-catcher. De installatie is volledig gemaakt van gerecyled plastic. Het werk drukt tegelijk hoop én een waarschuwing voor de toekomst uit.

Kunstenaar George Nuku

Het grote kunstwerk van George Nuku IN ZAAL 2 is een denkbeeldige wereld in het jaar 2120. IJskappen zijn gesmolten, de aarde is ondergelopen. De levensvormen, vreemd en betoverend mooi, pasten zich bij de alomtegenwoordigheid van plastic aan. De kunstenaar:

Het probleem van plasticflessen en vuilnis is, zoals we allemaal weten, wereldwijd en verschrikkelijk…. Ik probeer voor mezelf een weg te vinden om van dit materiaal te leren houden… om er respect voor te hebben."

Nuku doet dit door plastic als een edelmetaal te beschouwen met unieke eigenschappen. 

george nuku

Een samenwerking met publiek

BOTTLED OCEAN 2120 is een unieke samenwerking tussen kunstenaar en publiek. Het project kent verschillende fases: de start was het inzamelen van duizenden plastic flessen. Dat werd gevolgd door een schoonmaakactie dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. En daarna ging Nuku met volwassen en kinderen aan de slag om de flessen om te toveren in kwallen, vissen en koraal.