oceanie

Families en kinderen

Activiteiten voor jong en oud

Bij de tentoonstelling is natuurlijk ook weer van alles voor families en kinderen te doen. Sommige activiteiten zijn doorlopend, andere op vaste dagen en vaste momenten.

Elke zondag

Navigatiekaart maken
Nadat je de krachtroute door de tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN hebt gedaan, kun je in het Atelier van de Wereld Club je eigen navigatiekaart maken van de route die jij hebt gelopen. Het maken van deze kaart is geïnspireerd op de bijzondere zeekaarten die mensen in Oceanië maken om te navigeren op zee.

Creatieve activiteit | vanaf 7 jaar | 12.00 - 14.00 uur 

Rondleiding | IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN ZIJN DE RONDLEIDINGEN VOOLOPIG AFGELAST
Elke zondag is er een gratis publieksrondleiding. Deze gaat over de tijdelijke tentoonstelling of een deel van de vaste tentoonstelling van het museum. De rondleider neemt je mee langs hoogtepunten in de collectie. Je hoort verhalen en ziet details die je zonder rondleiding waarschijnlijk ontgaan. 

Rondleiding | vanaf 8 jaar | 14.30 - 15.30 uur

 

N.b: tijdens schoolvakanties worden bovenstaande activiteiten vervangen door activiteiten van het vakantieprogramma 
 

Doorlopend

Krachtroute
Bij de kassa is de speciale krachtroute verkrijgbaar. In EEN ZEE VAN EILANDEN kom je op verschillende plaatsen scheurkaartjes tegen. Neem ze mee en voer de opdrachten uit. Op die manier maak je je eigen boekje. Klaar? Dan ligt er een stoere plaktattoo op je te wachten bij de kassa!

tattoo

 

Schoolvakanties

De leukste dag van je vakantie beleef je in Museum Volkenkunde! Aansluitend bij de tijdelijke tentoonstelling organiseren we in de zomervakantie een afwisselend programma vol met kijk-, luister- en doe-activiteiten.
Zin in nieuwe dansmoves? Hawaïaans dansen of de Haka van de Maori leer je hier. Als je je handen uit de mouwen wilt steken, ben je bij ons aan het goede adres want hier maak je je eigen navigatiekaart. En ben je een echte speurneus dan kun je de krachtroute volgen. Toe aan rust na alle inspanning? Kom dan luisteren naar de spannende, ontroerende en gezellige Verhalen op Zaal.