MV lunchcollege
door conservator Daan Kok.

LUNCHCOLLEGE: Hanami 2021

Het is lente! Voorjaarsbloemen kleuren de parken en ook in de museumtuin kun je binnenkort weer genieten van een feestelijke happening: de bloei van de kersenbloesem. Conservator Daan Kok neemt je mee in de Japanse relatie met de kersenbomen.  Kijk het lunchcollege van vrijdag 19 maart hieronder terug:

Lunchcollege

Conservator Daan Kok staat uitgebreid stil bij Hanami, het Japanse woord voor ‘bloesemkijken’. In Japan trekken mensen er in deze periode op uit om, onder het genot van lekker eten en drinken, met elkaar de fragiele schoonheid van de kersenbloesem te bewonderen. Tegelijk een moment om na te denken over de vergankelijkheid van het leven, want de bloeitijd is overweldigend mooi, maar kort.

De bloeiende bomen worden graag gefotografeerd en stemmen iedereen vrolijk. Het is ook echt een prachtig gezicht, die lichtroze wolken. De kersenbomen, sakura in het Japans, werden twintig jaar geleden geschonken door Japan. Net als elk jaar rond deze tijd staan de bomen nu vol in de knop.

LUNCHCOLLEGE | 19 MAART | 12:30 UUR | BEKIJK HIERONDER

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief via deze link, om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelen, nieuwtjes, aankondigingen en extra content.

MV-lunchcollege-hanami-2021-3.jpg
Lunchcollege met Daan Kok