sakura-vouwen

Speciaal voor families

In de hanami periode bieden we ook leuke activiteiten aan voor families. Bekijk het programma hieronder en doe mee! Help jij mee de kersenbloesemboom in het museum te laten bloeien?

Wereldclub activiteiten

Vanaf zondag 3 april kom je in het museum in het Kabinet op de 1e verdieping een bijna echte kersenboom tegen. Die is in het begin nog helemaal kaal. Met hulp van jong en oud maken we papieren kersenbloesems voor de boom. Terwijl je hiermee bezig bent, kun je luisteren naar een wonderlijk verhaal over de kersenbloesem.

kersenbloesem_vouwen

Thuisactiviteit

Je kunt de lente ook in huis halen: we leren je hier hoe je zelf Japanse kersenbloesems kunt vouwen. Hiermee breng je je kamer helemaal in lentesferen! Natuurlijk kom je ook meer te weten over de betekenis van de kersenbloesem in Japan. 

sakura-vouwen

Meivakantie

Van 30 april t/m 8 mei 2022 vieren we de meivakantie in het museum. LENTE is het thema van de meivakantie. Natuurlijk kun je in het museum terecht voor een afwisselend programma. Kom langs en doe de speciale speurroute, help mee de boom in het museum aan te kleden met je eigen gemaakte bloesems, schuif aan bij de bijzondere film. En dat is nog lang niet alles. Binnenkort vind je alles over de meivakantie op de website.