Museumnacht - 19 mei

Museumnacht Museum Volkenkunde

Op vrijdag 19 mei staat de negende editie van Museumnacht Leiden op het programma. Van 20.00 tot 01.00 uur is ook Museum Volkenkunde deze avond speciaal voor jou geopend. Meer informatie en tickets voor de Museumnacht vind je via www.museumnachtleiden.nl

Bekijk hier het tijdschema voor ons museum.


Lezing Henri Lenferink

De drukbezette burgervader van Leiden heeft exclusief voor Volkenkunde zijn agenda geblokt. Kom en luister naar zijn lezing over Leiden en het begrip Tijd, die hij op geheel eigen wijze ten gehore brengt.

Grote Zaal: 20.15  –  20.45 uur.


Jan en Sanne Terlouw over "tijd"

Jan Terlouw’s pleidooi over klimaatverandering bij De Wereld Draait Door ging eind 2016 viral op social media. Tijdens de Museumnacht verzorgt hij samen met zijn dochter Sanne een duo-lezing over het thema Tijd.

Grote Zaal: 21.00  –  21.45 uur.


Een tussenuur met Meester Bart

Bart Ongering werd op social media bekend door het delen van optimistische, energieke en soms felle anekdotes over gebeurtenissen in zijn klaslokaal. Nieuwsgierig? Stap weer even in de schoolbanken bij Meester Bart!

Grote Zaal: 22.00  –  22.45 uur en 23.30 - 00.15 uur.


Onder de sterrenhemel

Plof neer op een van de banken in onze buitenlounge met een drankje en verse friet. Luister naar de Leidse dichter René Oskam die je vanaf het podium met grappige, en soms aangrijpende thema’s een subtiele draai om de oren geeft. Met live muziek van Convoi Exceptional.

Museumtuin: 20.00  –  00.00 uur.


Teken je eigen manga

Je kent ze vast wel, de mangapersonages met de grote ogen. Professionele Japanse striptekenaars helpen je op weg bij het ontwerpen van jouw eigen character.

Museumcafé: 20.00  –  00.00 uur.


Rondleidingen COOL JAPAN

Er zijn twee rondleidingen te volgen door de tentoonstelling. De een geeft een kijkje achter de schermen en vertelt over de bijzondere samenwerkingen die het museum voor deze tentoonstelling is aangegaan. Je ziet hoe je het ideale kostuum maakt, welke verzamelaar duizenden manga strips kocht voor het museum en een kunstenaarscollectief dat een Nederlandse referentie in hun werk verstopten. Bij de andere rondleiding neemt de conservator je mee op een tijdreis. Kom erachter hoe de populaire manga van nu verbonden zijn met Japanse tekenkunst uit het verleden. Ook een vleugje Japanse horror zal niet ontbreken.  

Vanaf 20.30 uur elk half uur, de laatste rondleiding start om 00.00 uur. Vanaf 22.30 uur in het ENG.


Robot Dance

Leer dansen als een robot: stop na elke beweging, geen emotie op je gezicht en beweeg al je lichaamsdelen apart van elkaar: Succes!

Museumcafé: Om 22.00 uur, 23:00 uur en 00.00 uur.


Japanquiz

Wist je dat strips en comics zo populair zijn in Japan dat daar meer papier voor gebruikt wordt dan voor wc-papier? Wat weet jij over Japan? Test je kennis tijdens de Japanquiz.

Grote Zaal: 22.45  –  23.15 uur.

 

Friday 19 May 2017 to Saturday 20 May 2017