dierenacademie
Persbericht:

De DierenAcademie, een familietentoonstelling voor wie van aanpoten weet

Dé nieuwe familie-expositie van 2022, open voor publiek vanaf 25 juni 

Wat als je meester een olifant was? Of je juf een luipaard? Op de DierenAcademie in Museum Volkenkunde in Leiden maak je het mee. Twaalf dieren hebben hier hun eigen lokaal. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken. Dat is hard nodig, want mensen hebben er een potje van gemaakt: ze hebben zich boven de natuur geplaatst! Dat moet en kan anders.

Van hamerhaai tot mestkever, alle dieren van de DierenAcademie geven een serieuze les: mensen, zorg dat we samen in leven blijven op deze planeet. Elk lokaal van de DierenAcademie is ingericht voor de interactieve les die het dier geeft. Zo is er een ijs- hang- spring- oceaan- verstop- en een danslokaal. En in elk lokaal zijn voorwerpen en verhalen van mensen voor wie het dier onderdeel van hun cultuur is. Van Groenland tot Australië, van Bolivia tot Nigeria. Zij laten zien hoe natuur en cultuur bij elkaar kunnen horen. Hoe mens en dier kunnen samenleven. 

Hoe? Dat tonen we met onze collectie en met verhalen van mensen voor wie de dieren uit hun omgeving deel van hun cultuur zijn. Verhalen waaruit een band van wederzijdse afhankelijkheid en respect spreekt.  

De lokalen zijn bijna klaar om ingericht te worden en een enkel dier is inmiddels gearriveerd. Of de Afrikaanse olifant door de deuren zou passen, bleef tot het laatste moment spannend. Kijk hieronder naar het filmpje van zijn aankomst in Museum Volkenkunde. 

Vanaf zaterdag 25 juni zal meester Olifant de bezoekers ontvangen. Volg de lessen van dit bijzondere docententeam uit de hele wereld, d.m.v. animaties, voorwerpen, verhalen en activiteiten. 

De dieren zijn niet zo van praten, meer van het doen. Stilzitten is er dus niet bij. Het wordt zelfs aanpoten om te slagen voor de DierenAcademie. Zijn alle lessen en opdrachten afgerond? Ga dan op de foto met het docententeam onder het scherpe oog van de condor.
 

DierenAcademie, vanaf 25 juni 2022 geopend voor publiek, Museum Volkenkunde, 6+  

--------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natalja Macnack persvoorlichting, via pers@volkenkunde.nl en 06-41483104. 

Persfoto's

dierenacademie
Welkom bij de DierenAcademie. Illustratie: Gracia Artigas
campagnebeeld-dierenacademie
Campagnebeeld DierenAcademie