

Hier vind je de antwoorden op vragen die ons regelmatig bereiken. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier.
Het museum is van dinsdag t/m zondag van 10-17 uur geopend. Tijdens schoolvakanties en op sommige feestdagen zijn wij ook op maandag geopend. Klik hier voor het uitgebreide overzicht.
Kun je helaas toch niet komen op de dag waar je tickets voor hebt gekocht? Stuur een mailtje naar info@volkenkunde.nl en we helpen je graag met het verplaatsen naar een andere dag. Houd er rekening mee dat er geen geld teruggestort wordt voor reeds gekochte tickets.
Het museum ligt op enkele minuten lopen van Leiden Centraal Station. In de directe omgeving van het museum zijn diverse parkeermogelijkheden. Klik hier voor uitgebreide informatie.
Door het hele jaar heen zijn er naast een grote tijdelijke tentoonstelling, altijd meerdere kleine tentoonstellingen te bekijken. En natuurlijk is een bezoek aan onze vaste collectie ook altijd de moeite waard. Bekijk het complete aanbod van onze tentoonstellingen in de agenda.
Fotograferen is toegestaan zonder het gebruik van een flits of statief en alleen voor niet-commerciële doeleinden. Voor commerciële fotografie dien je contact op te nemen met de afdeling PR.
Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers die gebruikmaken van een rolstoel of rollator. De verschillende verdiepingen zijn per lift bereikbaar en de deuren openen automatisch. We beschikken over een beperkt aantal rolstoelen, waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om het museum zelfstandig te bezoeken, bieden wij degene die je begeleidt gratis museumentree aan. Wij bieden de mogelijkheid om op het museumterrein te parkeren: neem hiervoor op de dag van je bezoek van tevoren even telefonisch contact op met het museum.
Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken in een scootmobiel.
Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze is aangelijnd.
Op de activiteitenpagina vind je alle mogelijke rondleidingen die in het museum gegeven worden. Je kunt ook zelf een rondleiding aanvragen.
Zeker! Groepen groter dan 10 personen krijgen zelfs korting. Je kunt ook een speciale rondleiding of workshop boeken voor een groep, zie de agenda en filter op Groepen.
Door je te abonneren op onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en/of ons te volgen op Facebook, Twitter of Instagram.
Op onze online collectiesite kun je naast het overgrote deel van onze voorwerpen ook onze fotocollectie en meest recente aanwinsten bekijken. Je kunt er zoeken op 'nu te zien', cultuur, herkomstgebied en eerdere tentoonstellingen.
Museum Volkenkunde vormt samen met het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal, het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sinds 2017 werkt het Nationaal Museum van Wereldculturen nauw samen met het Wereldmuseum in Rotterdam. Op onze collectiesite kun je daarom ook de collecties van deze drie musea bekijken.
Jazeker! Bekijk voor alle mogelijkheden het overzicht op de zaalverhuurpagina.
Alle persgerelateerde informatie is te vinden op de perspagina. Voor overige persvragen kun je contact met ons opnemen via pers@wereldculturen.nl
Alle vacatures staan op de vacaturepagina. Hier vind je ook informatie over de mogelijkheid om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan.
Nee, Museum Volkenkunde taxeert geen objecten. Hiervoor kun je terecht bij een veilinghuis of erkende taxateur in jouw regio.