Bali-strand
Te zien vanaf 12 oktober 2018

BALI - nieuwe grote tentoonstelling

Ben jij ooit op Bali geweest? En heb je toen je ervaringen gefilmd met je telefoon of camera?

Dan zijn we benieuwd naar jouw verhaal! We zijn op zoek naar filmpjes die een beeld geven van je reis / vakantie op Bali om die te tonen in komende grote tentoonstelling BALI (te zien vanaf oktober 2018).

Bali - een paradijs op aarde

Iedereen gaat naar het Indonesische eiland Bali, is er geweest of heeft het op zijn bucketlist. Verleidelijke reisbeschrijvingen, enthousiaste blogs en de instagram foto's van digital nomads garanderen je een droomvakantie. En dat is begrijpelijk; alles wat de toerist wenst is hier volop: vriendelijke locals, een heel eigen cultuur met het overal aanwezige hindoeïsme en de sierlijke tempels, rituelen en versieringen, volop mogelijkheden voor spirituele verdieping, galeries en marktjes vol aantrekkelijk geprijsde koopwaar. En niet te vergeten de waanzinnige surfstranden: kortom, een paradijs op aarde. Alleen: deze idyllische schets is niet het complete verhaal. Daarover gaat de komende tentoonstelling BALI over.

De tentoonstelling vertelt het complete verhaal en zorgt ervoor dat de bezoeker die als nieuwsgierige toerist de expositie betreedt, als geïnspireerde reiziger met nieuwe inzichten en een genuanceerder beeld het museum verlaat. Vanaf 12 oktober kun je in Museum Volkenkunde de tentoonstelling bezoeken.

Hoe kun je jouw video insturen?

Heb je materiaal? Stuur je film voor 15 juli 2018 via wetransfer naar onze tentoonstellingsmaker anna.tiedink@wereldculturen.nl en wie weet draait jouw filmpje straks in de tentoonstelling. In dat geval krijg je ook een uitnodiging voor de officiële opening op 11 oktober.

Wat voor video kun je insturen?

Van alles wat je tijdens je reis / vakantie bent tegengekomen. Het kan een scooterritje door druk verkeer zijn, beelden van een van de prachtige watervallen op Bali, sfeervolle beelden van een rijstveld in de ochtendzon, een bezoek aan een drukke markt en de typische drukte en geluiden die daarbij horen, een romantische zonsondergang gefilmd vanaf het strand, opnames van een religieuze processie bij een tempel of opnames van een krissenmaker aan het werk zijn net zo goed als een filmpje van een dansvoorstelling in een hoteltuin. Kortom, het is jouw verhaal!

Waar moet je rekening mee houden?

Je geeft met het inzenden van je film toestemming voor:
-gebruik van je film in de tentoonstelling ‘BALI’ in Museum Volkenkunde en in het Tropenmuseum
-het eventueel editen en inkorten van jouw film.

En zoals al gezegd, wordt je video uiteindelijk geselecteerd en getoond in de tentoonstelling, dan zien we je graag op onze opening terug!