World Press Photo 2018 Museum Volkenkunde
25 augustus 2018

WORLD PRESS PHOTO 2018

De meest indrukwekkende beelden van het afgelopen jaar uit de persfotografie

De nieuwste editie van de World Press Photo was t/m 25 augustus in Museum Volkenkunde te zien. Het museum toont ruim 160 winnende persfoto’s van 42 persfotografen uit 22 landen. De categorieën zijn: sport, mensen, natuur, lange termijn projecten, algemeen nieuws, milieu, actualiteit.

De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 25 augustus 2018 te zien in Museum Volkenkunde.

Internationale World Press Photo-wedstrijd

Fotojournalisten zijn wereldwijd aanwezig bij gebeurtenissen die het nieuws bepalen. Bij belangrijke sportwedstrijden en opmerkelijke natuurfenomenen, maar ook bij rampen, oorlogen en ander menselijk leed. Hun foto’s laten niemand onberoerd, ze brengen emoties over en zetten je aan het denken. De jaarlijkse internationale World Press Photo wedstrijd met werk van fotojournalisten en documentaire fotografen toont de meest indrukwekkende beelden van het afgelopen jaar uit de persfotografie.

Anna Boyiazis fotografeerde vrouwen uit Zanzibar

Het campagnebeeld is een foto van de Amerikaanse fotograaf Anna Boyiazis. Ze maakte een serie over jonge vrouwen uit Zanzibar die leren zwemmen in de Indische Oceaan bij Zanzibar. Traditiegetrouw is het niet gebruikelijk dat de islamitische vrouwen uit Zanzibar leren zwemmen. Dat komt door de regels die de islamitische cultuur stelt en het ontbreken van gepaste zwemkleding. Dankzij een speciaal project dat in het leven geroepen is, kunnen lokale vrouwen nu zwemles krijgen in zwempakken die het hele lichaam omhullen. Op die manier kunnen ze het water in zonder dat dit botst met hun cultuur of religie.

Anna Boyiazis
Fotograaf: Anna Boyiazis