pulque
13 februari 2022

Lezing: De betekenisvolle cactusdrank Pulque

Kom naar de lezing 'De betekenisvolle cactusdrank Pulque' door Iván García-Romero op de Zondagse Special op 13 februari bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Mayahuel is de Azteekse godin van de cactusplant maguey en van de vruchtbaarheid. Pulque is een eeuwenoude cactusdrank die de Azteken associeerden met onsterfelijkheid. Tot de dag van vandaag een populaire volksdrank in Mexico, die dreigt te verdwijnen vanwege een tekort aan cactussen. De eigenzinnige Mexicaanse documentaire “La canción del Pulque” (Het lied van de Pulque) van Everardo Gonzáles uit 2003 laat op een inspirerende en persoonlijke manier zien hoe traditie, legendes en maatschappelijke kwesties verbonden zijn. Iván García-Romero legt in deze lezing een link met de film, de verhalen van Mayahuel en de cactusdrank pulque.

Praktische informatie

Wanneer:  13 februari 2022
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Iván García-Romero
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

Iván García-Romero
Iván García-Romero

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: op de dag van de lezing kun je je bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 50 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is.
De lezing online volgen: de lezing kan live online gevolgd worden door hier een ticket voor te kopen, waarna je een email met link ontvangt. Houd deze pagina in de gaten, meer informatie over het aanschaffen van een ticket wordt hier later bekend gemaakt.
Prijs: Gedurende de looptijd van de grote Azteken tentoonstelling geldt er een toeslag van 3 euro op de museumentree. Bezoekers die de lezing in het museum bijwonen hebben deze toeslag reeds betaald en kunnen de lezing gratis op locatie volgen (indien er plek is). Het online volgen kost 3 euro. Wanneer je een online ticket voor een lezing hebt gekocht, ontvang je in de mail een code waarmee je dit bedrag later als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken.