pulque
13 februari 2022

Lezing: De betekenisvolle cactusdrank Pulque

Mayahuel is de Azteekse godin van de cactusplant maguey en van de vruchtbaarheid. Pulque is een eeuwenoude cactusdrank die de Azteken associeerden met onsterfelijkheid. Tot de dag van vandaag een populaire volksdrank in Mexico, die dreigt te verdwijnen vanwege een tekort aan cactussen. De eigenzinnige Mexicaanse documentaire “La canción del Pulque” (Het lied van de Pulque) van Everardo Gonzáles uit 2003 laat op een inspirerende en persoonlijke manier zien hoe traditie, legendes en maatschappelijke kwesties verbonden zijn. Iván García-Romero legt in deze lezing een link met de film, de verhalen van Mayahuel en de cactusdrank pulque.

Praktische informatie

Wanneer:  13 februari 2022
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Iván García-Romero: programmamaker en ontwikkelaar van kunst- en cultuurprojecten vanuit multicultureel en -disciplinair perspectief.
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

Iván García-Romero
Iván García-Romero

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 50 plekken beschikbaar.
* Let op: Vanwege de regels vanuit de overheid is het nodig om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen bij museumentree.

De lezing online volgen:
de lezing kan live bekeken worden op 13 februari 2022 om 12:00 uur op deze pagina.

Kun je op dat moment niet kijken? Geen probleem! De lezing zal naderhand ook toegevoegd worden aan het overzicht met alle online lezingen