lezing Bali Welcome to paradise
10 maart 2019

Lezing: De vitaliteit van de Balinese cultuur

In de tentoonstelling BALI – Welcome to Paradise presenteert het museum aan de hand van de eigen collectie en ontmoetingen met diverse eilandbewoners het complete verhaal van de populaire vakantiebestemming Bali. Op zondag 10 maart geeft conservator Indonesië Francine Brinkgreve een lezing om nog meer te weten te komen over de cultuur van dit bijzondere eiland.

Let op: Aanmelden is niet langer mogelijk. De lezingen van 13.00 uur en 14.30 uur zijn uitverkocht.

Op zoek naar meer verhalen over Bali en de fascinerende cultuur van dit eiland? Op zondag 10 maart gaat onze conservator Indonesië Francine Brinkgreve nog wat verder in op dit thema. Francine Brinkgreve, die het eiland door en door kent en al jarenlang bezoekt, geeft deze middag een boeiende lezing, met als titel De vitaliteit van de Balinese cultuur.

Daarnaast is het mogelijk om op eigen gelegenheid de repetitie van het gamelanorkest Sekar Alit bij te wonen of de rondleiding Koloniaal verleden en heden te volgen. Van 10.00 tot 12.00 uur bespeelt de groep, onder leiding van Henry Nagelberg, de Balinese gamelan, eigenlijk een verzameling slaginstrumenten met kenmerkende klanken en een levendig ritme.
Om 14.30 uur start de rondleiding vanaf de entreebalie.
 

Zondag 10 maart | Grote Zaal
Lezing De vitaliteit van de Balinese cultuur: 13.00 – 13.45 uur
Lezing 2 De vitaliteit van de Balinese cultuur: 14.30 - 15.15 uur
Regulier museumentree, museumkaart geldig. 
Aanmelden is niet langer mogelijk. Beide lezingen zijn uitverkocht.

Optioneel bij te wonen, op eigen gelegenheid
Gamelanrepetitie: 10.00 - 12.00 uur
Rondleiding Koloniaal verleden en heden: 14.30 - 15.30 uur


Tip: U kunt in het museumcafé terecht voor een smakelijke lunch.

Op zondag 14 april vindt het volgende speciale Bali-programma plaats, houd de website en Facebook in de gaten voor meer informatie.