wierookbrander-godin
12 december 2021

Lezing: Maya’s, Inca’s en Azteken

Maya’s, Inca’s en Azteken zijn iconische volken uit Midden- en Zuid-Amerika. Maar wie waren zij eigenlijk, waar leefden zij en stonden ze vroeger al met elkaar in contact? In deze lezing gaan we in op deze drie grote beschavingen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. We kijken naar geschiedenis, archeologie en dagelijks leven van Inca’s, Maya’s en Azteken. Tenslotte blijven ook de hedendaagse inheemse volkeren van de Amerika’s niet onderbelicht, want de nakomelingen van de Azteken, Maya’s en Inca’s wonen nog steeds in het gebied.

Praktische informatie

Wanneer:  12 december 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Martin Berger– Conservator Midden- en Zuid-Amerika en Assistant Professor - Museums, Collections, and Society, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 50 plekken beschikbaar.
* Let op: Vanwege de regels vanuit de overheid is het nodig om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen bij museumentree.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing live te bekijken is op 12 december a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022). Goed om te weten: je krijgt na de lezing nog een email waarin de video link staat, zo kun je het ook terugkijken op een ander moment!

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }