wierookbrander-godin
12 december 2021

Lezing: Maya’s, Inca’s en Azteken

Kom naar de lezing 'Maya’s, Inca’s en Azteken' door Martin Berger op de Zondagse Special op 12 december bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Maya’s, Inca’s en Azteken zijn iconische volken uit Midden- en Zuid-Amerika. Maar wie waren zij eigenlijk, waar leefden zij en stonden ze vroeger al met elkaar in contact? In deze lezing gaan we in op deze drie grote beschavingen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. We kijken naar geschiedenis, archeologie en dagelijks leven van Inca’s, Maya’s en Azteken. Tenslotte blijven ook de hedendaagse inheemse volkeren van de Amerika’s niet onderbelicht, want de nakomelingen van de Azteken, Maya’s en Inca’s wonen nog steeds in het gebied.  

Praktische informatie

Wanneer:  12 december 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Martin Berger– Conservator Midden- en Zuid-Amerika en Assistant Professor - Museums, Collections, and Society, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: op de dag van de lezing kun je je bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 50 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is.
De lezing online volgen: de lezing kan live online gevolgd worden door hier een ticket voor te kopen, waarna je een email met link ontvangt. Houd deze pagina in de gaten, meer informatie over het aanschaffen van een ticket wordt hier later bekend gemaakt.
Prijs: Gedurende de looptijd van de grote Azteken tentoonstelling geldt er een toeslag van 3 euro op de museumentree. Bezoekers die de lezing in het museum bijwonen hebben deze toeslag reeds betaald en kunnen de lezing gratis op locatie volgen (indien er plek is). Het online volgen kost 3 euro. Wanneer je een online ticket voor een lezing hebt gekocht, ontvang je in de mail een code waarmee je dit bedrag later als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken.