Next Goal Wins
Vanaf 7 november 2020

Museum Volkenkunde x LIFF

Ook dit jaar is er weer een mooi programma ontstaan uit de samenwerking tussen het Leiden International Film Festival (LIFF) en Museum Volkenkunde. In het kader van de tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN – Topstukken uit Oceanië zijn er vier films geselecteerd die op 7 en 8 november in Museum Volkenkunde worden vertoond. Een kaartje betekent toegang tot de filmvertoning én de tentoonstelling, een mooie combi!

Tanna | 7 nov 12.00-13.40 

Prachtig gefilmd Shakespeariaans drama, gebaseerd op ware gebeurtenissen binnen één van de laatste traditionele stammen op het eiland Tanna. Twee jonge stamleden zijn verliefd, maar hun geluk wordt in de weg gestaan door oude tradities. Kiezen de geliefden voor hun noodlottige liefde of voor de door hun stam opgelegde plichten?

Tickets via LIFF

Tanna

Hunt For The Wilderpeople | 7 nov 15.00-16.40

Weesjongetje en ‘real bad egg’ Ricky en zijn pleegoom (Sam Neill) trekken de Nieuw-Zeelandse wildernis in om te ontsnappen aan de grote boze autoriteiten in dit heerlijke, hilarische avontuur van Jojo Rabbit-regisseur Taika Waititi.

Tickets via LIFF

Hunt For The Wilderpeople

Vaiana | 8 nov 12.00 - 13.50 

Vaiana woont op een eiland en is dochter van een opperhoofd. Als blijkt dat haar volk gevaar loopt, gaat ze op een spannend avontuur om de halfgod Maui te vinden en zo haar volk te redden van de ondergang.

Tickets via LIFF

Vaiana

Next Goal Wins | 8 nov 15.00 - 16.40 

Alle officiële wedstrijden die het voetbalelftal van het piepkleine eilandje Amerikaans-Samoa tot 2011 speelde, werden verloren. Maar dan komt Amsterdammer Thomas Rongen ze trainen en coachen. Heerlijke feelgood-documentaire.

Tickets via LIFF

Next Goal Wins