Volkenkunde museumnacht
28 mei 2022

Museumnacht Leiden

Veertiende editie Museumnacht Leiden

Zaterdag 28 mei 2022

Na een digitale editie vorig jaar, kan de Museumnacht Leiden dit jaar weer doorgaan op locatie! In Museum Volkenkunde hebben we weer een uitgebreid programma. Kom ook langs tijdens de veertiende editie van de Museumnacht.

Tickets via Museumnacht

Het complete programma van alle musea die deelnemen én tickets vind je op museumnachtleiden.nlProgramma Museum Volkenkunde

In Museum Volkenkunde is veel te zien en te doen! Van een rondleiding door een (half)donker museum tot Haka workshop en performances. Kijk hieronder voor een impressie. Het volledige programma vind je hier.

campagnebeeld-museumnacht

Aurafotograaf

Wat sluimert er in je onderbewustzijn? Welke kleuren typeren jou? Wat zegt dit over je persoonlijkheid? Ontdek dit en nog meer met een persoonlijke aura-foto! De aura-fotograaf legt jouw persoonlijke uitstraling vast in een bijzonder samenspel van kleuren. Kom te weten wat er schuil gaat achter het oppervlak en laat je verrassen!

Doorlopend van 20:00 - 00:00 uur

aurafotografie

De Nachtelijke Escapades

Heb jij ook een festival tekort opgelopen vorige zomer? Dan heb jij De Nachtelijke Escapades nodig! Deze jonge, Leidse band mixt funk met hiphop, ska en dichterlijke woordspelingen en zet zo een energieke en frisse liveshow neer. Kom zelf dat feestje ervaren op het voorplein van Museum Volkenkunde!

30-minuten sets met pauzes tussen 20:00 - 00:00

nachtelijke-escapades

De Maya’s: Dromen en het Bovennatuurlijke

Dromen duiden en nieuwsgierigheid naar het bovennatuurlijke zijn van alle tijden! Maya wetenschapper Dr. Genner Llanez Ortiz is specialist op het gebied van historische en hedendaagse culturen van Midden-Amerika. Hij is betrokken bij onderzoek naar de continuïteit en herleving van specifieke kennis van de Maya’s in Mexico, Guatemala en Belize. Kom naar Museum Volkenkunde voor een interessante talk over hoe de Maya's dromen duiden, communice(e)r(d)en met het bovennatuurlijke en hoe dit in hun wereldbeeld past.

Van 20.30 - 21.00 uur en van 21.30-22.00 uur

Dr. Genner Llanez Ortiz

Alvast een voorproefje? Bekijk de sfeerimpressie van een eerdere Museumnacht in Museum Volkenkunde hieronder.