Museumspreekuur Museum Volkenkunde
Tot en met 1 januari 2020

Museumspreekuur

Heb je een vraag over een voorwerp dat in jouw bezit is?

Neem het voorwerp mee en laat het aan een van de conservatoren zien. Elke eerste donderdag van de maand (met uitzondering van de vakantieperiode), tussen 12.00 en 13.00 uur, kun je terecht op het museumspreekuur in Museum Volkenkunde.

Komt het voorwerp uit een land dat vertegenwoordigd is in ons museum? Wellicht kan een van onze conservatoren helpen om meer te weten te komen over dit voorwerp. 

De eerstvolgende museumspreekuren zijn op:

  • Donderdag 7 februari
  • Donderdag 7 maart
  • Donderdag 4 april
  • Donderdag 9 mei
  • Donderdag 6 juni

Vraag het aan de conservator

De conservatoren staan op afspraak klaar om vragen als 'wat is het precies?', 'waar komt het vandaan?', 'is het authentiek of namaak?' en 'hoe oud is het?' te beantwoorden. Bij het museumspreekuur wordt er geen taxatie van de waarde van de voorwerpen gegeven. 

Meld je aan

Meld je aan om er zeker van te zijn dat de juiste specialist aanwezig is. Dat kan telefonisch via 088 0042 800. Voor deelname aan het museumspreekuur is een geldig museumticket verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de kassa.

Je kan ook online een vraag stellen aan de conservator

Vul het onderstaand formulier in zodat wij de vraag goed kunnen behandelen

Op de afdeling onderzoek worden alle aanvragen centraal gesorteerd en doorgestuurd naar de betreffende conservator. De conservator zal de vraag zo goed mogelijk beantwoorden. Een taxatie van de waarde van de voorwerpen wordt niet gegeven.

Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif jpg png bmp .