Reis rond de wereld in 80 minuten
1 september 2019

Reis rond de wereld in 80 minuten

Het is zomervakantie!

Zin om op wereldreis te gaan? Dat kan, en je hoeft er de stad niet voor uit! Van 6 juli t/m 1 september kun je zeven dagen per week met een goed gevulde rugzak op pad: tijdens de ‘Reis rond de wereld in 80 minuten’ kom je alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. 

Doe mee aan de activiteiten

Aansluitend bij de grote tentoonstelling Helende Kracht worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals helend tekenen, een 'zentangle' of een heksenweefgetouw maken. Benieuwd hoe het staat met jouw geheugen? Doe dan het levensgrote memoryspel, dat in de museumtuin staat. Kunnen je ouders lekker koffie drinken op het terras van Café Abel:)! 

Reis rond de wereld in 80 minuten

Haal bij de kassa jouw goedgevulde rugzak op en reis in 80 minuten de hele wereld over. Tijdens deze bijzondere reis kom je alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen.
dagelijks t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

Maak je eigen zentangle

Lijntje na lijntje teken je een weg naar ontspanning. Het woord ‘zentangle’ is afgeleid van het Japanse woord ‘zen’, een vorm van Boeddhisme, en ‘tangle’ betekent ‘wirwar’. Dat is wat dit soort tekeningen laat zien; een ‘wirwar’ van lijnen die soms ‘in de knoop’ lijken te zitten. Tijdens het maken van je zentangle gaat het niet om het resultaat: laat je fantasie de vrije loop en ontdek wat daaruit voortkomt. Het werkt ontspannend en meditatief. Echt helemaal Zennnnn!
dagelijks t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

zentangle

Teken het ‘landschap van de ziel’

‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’. In de tentoonstelling zie je hoe Marina Abromavic in haar kunstwerk ‘The artist is present’ veel teweeg bracht door goed en lang in elkaars ogen te kijken. Wat kun je lezen in je eigen ogen? Pak de spiegel erbij en kijk eens goed...
Wat zie je? Teken daarna het landschap van jouw ziel. 
dagelijks t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

landschap van de ziel

Heksenweefgetouw

Groen, blauw, rood, geel of paars. Kies een stukje gekleurde wol en denk aan iets wat je graag zou willen doen. Zoals een weerzien met iemand die je al lang uit het oog bent verloren...en weef het stukje wol in het raamwerk. Zo maak je met elkaar een gezamenlijk kunstwerk vol mooie gedachten!
dagelijks t/m 1 september | 10.00 - 17.00 uur | onbegeleid

heksenweefgetouw