zonnesteen
30 januari 2022

Workshop: Azteekse kalender op amate papier

Let op: deze workshop kan wegens omstandigheden helaas niet plaatsvinden op 30 januari. We zoeken momenteel naar een nieuwe datum en zullen deze hier laten weten wanneer deze gevonden is.

Doe mee met de creatieve workshop 'Azteekse kalender op amate papier' op de Zondagse Special bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

De Zonnesteen was het tijdmeetsysteem van de Azteken. Aan de hand van symbolen en tekens bood deze cyclische kalender houvast voor belangrijke gebeurtenissen: wanneer er gezaaid en geoogst moest worden en wanneer het tijd was voor betekenisvolle feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de Zonnesteen en de symbolen die erbij horen. Bovendien kun je de karakteristieke symbolen uitdrukken op speciaal amate papier, een papiersoort van boombast die de Azteken al gebruikten.

Wanneer Nog onbekend - Deze workshop kan wegens omstandigheden helaas niet plaatsvinden op 30 januari. We zoeken momenteel naar een nieuwe datum en zullen deze hier laten weten wanneer deze gevonden is.
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: De toeslag voor deze workshop bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de workshop en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.