tortillas
13 februari 2022

Workshop: Fermenteren

Doe mee met de workshop Fermenteren op de Zondagse Special op 13 februari bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Fermenteren is het toevoegen van gisten, bacteriën of schimmels om een basisproduct een eigen smaak te geven. Het bevordert bovendien ook de verteerbaarheid van het product. Een bekend voorbeeld is gefermenteerde witte kool die we kennen als zuurkool. Gefermenteerde groenten zijn knapperig met een zure smaak. De Azteken kenden de techniek van het fermenteren al. In deze workshop kunnen deelnemers een gefermenteerd product maken op basis van traditionele Mexicaanse ingrediënten.     

Wanneer:  13 februari 2022
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: Voor sommige workshops bij de AZTEKEN expo geldt een toeslag. De hoogte van de toeslag verschilt per workshop en wordt nog vermeld op deze pagina. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. 

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.