suikerschedel
31 oktober 2021

Workshop: Suikerschedels decoreren

Doe mee met de creatieve workshop 'Suikerschedels decoreren' op de Zondagse Special op 31 oktober bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

In deze workshop richten we ons op de Mexicaanse tradities rond het jaarlijkse dodenfeest, Día de Muertos. Versierde schedels, complete skeletten van papier maché en kleurrijke uitdossingen waarop de schedels prominent zijn afgebeeld, kom je deze dagen volop tegen. Het is niet helemaal duidelijk waar dit gebruik vandaan komt. Wel is uit de beeldtaal en historische bronnen af te leiden dat er inheemse en Europese invloeden zijn die hier bij elkaar komen. Ontdek tijdens deze workshop het verhaal achter de suikerschedels, de traditionele technieken voor de vervaardiging en ga zelf aan de slag om een schedel te decoreren met de karakteristieke motieven.      

Wanneer:  31 oktober 2021
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: Voor sommige workshops bij de AZTEKEN expo geldt een toeslag. De hoogte van de toeslag verschilt per workshop en wordt nog vermeld op deze pagina. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. 

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.