cacao
12 december 2021

Demonstratie en proeverij: Terug naar de bron: Cacao

Kom naar de demonstratie en proeverij 'Terug naar de bron: Cacao' op de Zondagse Special op 12 december bij AZTEKEN.

De oorsprong van het gebruik van cacao ligt in Meso-Amerika. Bij de Azteken was cacao gereserveerd voor speciale rituelen en de elite. Bijna niet voor te stellen omdat chocola in onze tijd een dagelijkse levensbehoefte voor veel mensen is. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over de betekenis van chocola voor de Azteken en leer je hoe de cacao drank oorspronkelijk werd gemaakt. Edo Ramos gaat in op het maakproces en laat zien hoe bijvoorbeeld de cacao gemalen wordt op de metate (soort vijzel). Natuurlijk is er gelegenheid om zelf te proeven!

Wanneer:  12 december 2021
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor deze sessie kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10.00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is.
Prijs: De toeslag voor deze activiteit bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de demonstratie met proeverij en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.

Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen.

cacao