tortilla
9 januari 2022

Workshop: Terug naar de bron: Tortilla

Doe mee met de workshop 'Terug naar de bron: Tortilla' op de Zondagse Special op 9 januari bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Dat taco’s en tortilla’s uit Mexico komen is inmiddels algemeen bekend. Maar wat is het recept van de échte authentieke tortilla die werd gegeten door de Azteken? Kunnen we terug in de tijd en de Azteekse keuken reconstrueren? Ontdek tijdens deze workshop hoe verschillende gerechten en ingrediënten uit de hedendaagse Mexicaanse keuken een directe link met de tijd van de Azteken hebben. Wat kregen de Spanjaarden te eten in het gebied dat ze veroverden en wat namen ze mee en hoe heeft dat ook onze kookkunsten beïnvloed?  Je gaat deze middag zelf aan de slag met zoveel mogelijk originele ingrediënten en de authentieke bereidingswijze. Natuurlijk is er tijd om te proeven van een eeuwenoud gerecht dat aan de basis ligt van de rijke Mexicaanse keuken.  

Wanneer:  9 januari 2022
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: Voor sommige workshops bij de AZTEKEN expo geldt een toeslag. De hoogte van de toeslag verschilt per workshop en wordt nog vermeld op deze pagina. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. 

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.