veren
26 september 2021

Workshop: Versieren met veren

Doe mee met de creatieve workshop 'Versieren met veren' op de Zondagse Special op 26 september bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Azteken gebruikten veren ter versiering van bijvoorbeeld kleding en kapsels. Ze hechtten veel waarde aan kleurrijke veren van o.a. kolibries en ara’s. Die kwamen soms van ver en door middel van langeafstandshandel kon men beschikken over bijzondere veren. De meest gewaardeerde exemplaren - die van de schitterende quetzal - kwamen uit Guatemala. In de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan vormden de verenbewerkers een eigen groep. Ze woonden in de wijk Amantla en daar is hun naam ‘Amanteca’ van afgeleid. In onze workshop krijg je een introductie op de basistechniek van de traditionele verenversierkunst  zoals de Amanteca die toepasten. 

Wanneer:  26 september 2021
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: De toeslag voor deze workshop bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de workshop en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.