zomer
4 september 2022

Zomervakantie

Zomervakantie vier je in Museum Volkenkunde

Van 9 juli t/m 4 september 2022

Kom je ook deze zomervakantie naar het museum? Er is veel te zien en te doen! In de zomervakantie is het museum alle dagen open, ook op de maandagen.

Doe de Mensenproef

Ontdek wat voor mens je bent

Tijdens de zomermaanden doe je op het buitenterrein van Museum Volkenkunde de Mensenproef, ontwikkeld door Mona Lisa’s. Stap van dier naar dier door vragen te beantwoorden en ontdek jouw band met de natuur en dieren. Begin bij ‘start’ en vind je weg naar de finish. In een paar stappen weet je of je op het vlak van liefde voor de natuur en duurzaam-denken nog wat hebt bij te leren.

Doorlopende activiteit | alle leeftijden | gratis | in de museumtuin

mensenproef

Museumbingo voor dierspotters

Wereldwijd leren mensen van dieren. De levenslessen van dieren kwamen terecht in verhalen, in dansen en dingen. In de zalen van het museum vind je dierendingen van over de hele wereld. Tenminste… als je er oog voor hebt en een dierspotter bent. BINGO? Haal je prijs op bij de kassa.  

Doorlopende activiteit | 4+ | Door het hele museum | Gratis op vertoon van een museumticket

bingo

Superkrachten verzamelen

Museum Volkenkunde staat vol met voorwerpen die bijzondere krachten hebben. Deze krachten kun jij verdienen. Dit doe je op een uitdagende speurtocht door het museum. Je beantwoordt vragen, ontcijfert geheimschrift en voert opdrachten uit. Doe je dit goed, dan word je slimmer en dus krachtiger. Als beloning verdien je dan een stoere tattoo en word je lid van de Wereld Club. 

superkrachten

Wereldactiviteiten voor thuis

Ga voor of na je museumbezoek ook thuis lekker creatief aan de slag! Bekijk onze wereldactiviteiten voor thuis.

wayangpop