zomervakantie-museum-volkenkunde
5 september 2021

Zomervakantie

Zomervakantie vier je in Museum Volkenkunde

Van 10 juli t/m 5 september 2021

Kom je ook deze zomervakantie naar het museum? Er is veel te zien en te doen! In de zomervakantie is het museum alle dagen open, ook op de maandagen. Hier kun je vast online een tijdslot reserveren

Mooi weer: XXL spellen in de museumtuin

Kom langs en ga lekker buiten aan de slag met de XXL spellen: speel een potje schaak of mikado en bouw een Indonesische tempel. Nieuw deze zomer: Patolli. En dat spel heeft alles te maken met de nieuwe expositie die in augustus start: AZTEKEN.  500 jaar geleden kenden de Azteken uit Midden-Amerika dit spel al. Het draait om strategie en gokken. Als inzet voor het spel werden allerlei schatten ingezet, zoals edelstenen, dekens, goud en in extreme gevallen familieleden, huis of eigen vrijheid.

Spelregels Patolli

museumtuin-zomer

AZTEKEN: Het ideale familie uitje

Middenin de vakantie, op 6 augustus, opent de grote AZTEKEN tentoonstelling. Deze expo moet je gezien hebben!  De Aztekententoonstelling is superleuk voor jong en oud. Leerzaam en spannend bovendien. De aardige slang Coatl is er je gids. Met haar erbij word je een stuk wijzer. Bovendien kan ze je hulp goed gebruiken en dat heeft alles te maken met een bijzondere hanger en een opa-slang.

Dagelijks kun je terecht in het speciale Aztekenatelier. Schuif aan voor creatieve opdrachten over de Azteekse goden, de kalender, eten en archeologie. Zo kom je nog meer te weten over de Azteken.

Reis door de wereld

In het museum is er de 'Reis door de wereld Challenge', leuk voor de hele familie. Met een goed gevulde koffer ga je op pad. Onderweg voer je leuke opdrachten uit en kom je van alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. En slagen jullie erin om de code van het schatkistje dat in één van de koffers zit, te kraken?

reis-door-de-wereld

DROOMREIS

Aansluitend bij de kleine expositie DROOMREIS (t/m 1 september 2021) met borduurwerken van Leidse schoolkinderen, is er een superleuke borduurworkshop. Met werkbeschrijvingen en een mand borduurdraad kun je aan de slag nadat je een borduurring plus stof aanschaft bij de kassa.

Wereldactiviteiten voor thuis

Ga voor of na je museumbezoek ook thuis lekker creatief aan de slag! Bekijk onze wereldactiviteiten voor thuis.

wayangpop