Onze collectie

Onze collectie

Onze collectie

Open je blik op de wereld

De objecten uit onze collectie vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over universele thema’s zoals vieren, rouwen, versieren, bidden, liefhebben en vechten. Thema’s die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben. Ze laten zien dat we op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

In onze museumzalen kunnen wij helaas maar een klein deel van die voorwerpen tonen. Gelukkig betekent dat niet dat de rest van onze collectie niet zichtbaar is. Op onze collectiesite is het overgrote deel van onze collectie te zien. Bijvoorbeeld de onlangs aangekochte geborduurde tempeldoek met figuren uit het Arjunawiwaha verhaal. Dit doek is nu tijdelijk te zien in de tentoonstelling Bali - Welcome to paradise

Museum Volkenkunde vormt samen met het Tropenmuseum (Amsterdam) en het Afrika Museum (Berg & Dal) het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sinds 2017 werkt NMVW nauw samen met het Wereldmuseum Rotterdam.  Op onze collectiesite kun je daarom naast de collectie van Museum Volkenkunde ook die van de andere drie musea bekijken. Samen bevatten deze collecties bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en zo'n 350.000 items documentair beeldmateriaal.

 

depot

Zoeken in de collectie

Link

Vragen over de collectie?

Mail dan naar collectie@wereldculturen.nl

Museumspreekuur Museum Volkenkunde
Elke eerste donderdag

Museumspreekuur

Link
Collectie - Schenken en nalaten - Museum Volkenkunde

Objecten schenken en nalaten

Link
Collectie - Bruiklenen - Museum Volkenkunde

Bruikleenaanvragen

Link