vogel-beeld
9 januari 2022

Lezing: Azteken en Nederlanders

Kom naar de lezing 'Azteken en Nederlanders' door Martin Berger op de Zondagse Special op 9 januari bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Toen de Spanjaarden in 1521 de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan veroverden, werden de Azteken Spaanse onderdanen. Vanaf dat moment dienden Nederlanders en Azteken meer dan 100 jaar de Spaanse kroon en woonden dus feitelijk in hetzelfde land. In deze lezing leer je meer over deze lange geschiedenis van verbondenheid tussen Azteken en Nederlanders. We hebben het over de impact van de Azteken op onze taal, ons dagelijks leven en ons voedingspatroon. Daarnaast gaan we ook in op de belangrijke rol die De Nederlanden vanaf de 16e eeuw hebben gespeeld bij de verspreiding van kennis over ‘de Nieuwe Wereld’, bijvoorbeeld via de belangrijke drukkerijen in Amsterdam en Antwerpen in de afgelopen vijfhonderd jaar.

Praktische informatie

Wanneer:  9 januari 2022
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Martin Berger– Conservator Midden- en Zuid-Amerika en Assistant Professor - Museums, Collections, and Society, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: op de dag van de lezing kun je je bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 50 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is.
De lezing online volgen: de lezing kan live online gevolgd worden door hier een ticket voor te kopen, waarna je een email met link ontvangt. Houd deze pagina in de gaten, meer informatie over het aanschaffen van een ticket wordt hier later bekend gemaakt.
Prijs: Gedurende de looptijd van de grote Azteken tentoonstelling geldt er een toeslag van 3 euro op de museumentree. Bezoekers die de lezing in het museum bijwonen hebben deze toeslag reeds betaald en kunnen de lezing gratis op locatie volgen (indien er plek is). Het online volgen kost 3 euro. Wanneer je een online ticket voor een lezing hebt gekocht, ontvang je in de mail een code waarmee je dit bedrag later als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken.