lezing-in-gesprek-met-de-doden
31 oktober 2021

Lezing: In gesprek met de doden

Kom naar de lezing 'In gesprek met de doden' door William Arfman op de Zondagse Special op 31 oktober.

Het Mexicaanse Día de Muertos (Dag van de Doden) feest is wereldwijd bekend. Kleurrijke slingers, skeletten van papier-maché en doodshoofdmaskers zijn de bekende uitingen bij deze feestdag. Minder bekend is dat Día de Muertos van oorsprong een inheemse feestdag is. Ook de Azteken hadden al festivals voor de overledenen. In deze lezing gaan we aan de hand van een drieluik dieper in op het belang van voorouders en de verering van de overledenen door de Azteken, door hedendaagse Mexicanen en andere inheemse volken in Mexico en door Nederlanders. Net als de Azteken ervaren anno nu veel mensen de dood niet als einde maar als nieuw stadium in het bestaan van een mens.

Praktische informatie

Wanneer:  31 oktober 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  William Arfman - universitair docent, Tilburg University
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.
 

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

william-arfman
William Arfman

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken beschikbaar. 
* Let op: In het kader van de regels vanuit de overheid zal het voor dit evenement/ voor deze lezing nodig zijn om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing te bekijken is op 31 oktober a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022). 

 

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }