azteken-schrift
28 november 2021

Lezing: Het Azteekse schrift

In Meso-Amerika werden verschillende schriftsystemen ontwikkeld. De Maya’s schreven met hiërogliefen, de Azteken hadden een pictografisch schrift. Wat dat inhoudt en wat de verschillen zijn, leer je in deze lezing. We kijken naar de ontwikkeling van het schrift in Meso-Amerika en naar hoe de Azteken het gebruikten. Bovendien leer je meer over de Azteekse codices. Hoe werden deze boeken gemaakt, wie maakte ze en wat voor informatie bevatten ze?

Praktische informatie

Wanneer:  28 november 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Ludo Snijders - Promovendus faculteit Archeologie, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

Ludo Snijders
Ludo Snijders

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken beschikbaar.
* Let op: Vanwege de regels vanuit de overheid is het nodig om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen bij museumentree.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing live te bekijken is op 28 november a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022). Goed om te weten: je krijgt na de lezing nog een email waarin de video link staat, zo kun je het ook terugkijken op een ander moment!

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }