azteken-schrift
28 november 2021

Lezing: Het Azteekse schrift

Kom naar de lezing 'Het Azteekse schrift' door Ludo Snijders op de Zondagse Special op 28 november bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

In Meso-Amerika werden verschillende schriftsystemen ontwikkeld. De Maya’s schreven met hiërogliefen, de Azteken hadden een pictografisch schrift. Wat dat inhoudt en wat de verschillen zijn, leer je in deze lezing. We kijken naar de ontwikkeling van het schrift in Meso-Amerika en naar hoe de Azteken het gebruikten. Bovendien leer je meer over de Azteekse codices. Hoe werden deze boeken gemaakt, wie maakte ze en wat voor informatie bevatten ze?

Praktische informatie

Wanneer:  28 november 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Ludo Snijders - Promovendus faculteit Archeologie, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

Ludo Snijders
Ludo Snijders

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken beschikbaar.
* Update: In het kader van de nieuwe regels vanuit de overheid zal het voor dit evenement/ voor deze lezing nodig zijn om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing te bekijken is op 28 november a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022). 

 

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }