archeologie
7 november 2021

Lezing: Opgravingen

Kom naar de lezing 'Opgravingen' door Martin Berger op de Zondagse Special op 7 november bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Na de val van het Azteekse rijk verwoestten de Spanjaarden alle inheemse tempels. Van de stenen van de belangrijkste Azteekse tempel bouwden de Spanjaarden de kathedraal van Mexico-Stad. Tijdens werkzaamheden in 1978 vonden bouwvakkers naast deze kathedraal een enorm beeld van de godin Coyolxauhqui. Verdere opgravingen wezen uit dat dit beeld aan de voet van de Templo Mayor had gelegen. Sindsdien hebben de archeologen van het Proyecto Templo Mayor honderdduizenden objecten opgegraven. In deze lezing kom je meer te weten over de meest recente vondsten die zijn gedaan en over wat voor bijzonders er in de afgelopen 40 jaar allemaal gevonden is tijdens de opgravingen bij de Templo Mayor.

Praktische informatie

Wanneer:  7 november 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Martin Berger– Conservator Midden- en Zuid-Amerika en Assistant Professor - Museums, Collections, and Society, Universiteit Leiden
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen.

De lezing is zowel in het museum als thuis live online te volgen.

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken beschikbaar.
* Let op: Vanwege de regels vanuit de overheid is het nodig om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen bij museumentree.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing live te bekijken is op 7 november a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022). Goed om te weten: je krijgt na de lezing nog een email waarin de video link staat, zo kun je het ook terugkijken op een ander moment!

 

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }