lezing-tenochtitlan
26 september 2021

Lezing: Tenochtitlan leven in luxe in de Azteekse hoofdstad

Kom naar de lezing 'Tenochtitlan leven in luxe in de Azteekse hoofdstad' door Rik Herder op de Zondagse Special op 26 september bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Ben je fysiek in het museum? Dan kan je gewoon aanschuiven met in acht neming van de nieuwe corona regelgeving. 

Voor een digitale aanwezigheid vragen we een bijdrage van €3,- maar ontvang dit bedrag retour bij aankoop van een entree ticket!

Toen de Spanjaarden de hoofdstad van het Azteekse rijk binnenkwamen wisten ze niet wat ze zagen: zo groot, mooi en schoon was de stad. Dit overtrof alles wat ze van Europa kenden. Tenochtitlan, gebouwd in een meer, telt begin 16e eeuw zo’n 200.000 inwoners, en is een van de grootste steden ter wereld. In deze lezing gaan we in op het ontstaan en de architectuur van de stad en we leren ook de bewoners kennen. Van de elite die er in grote luxe leefde, de wetenschappers en kunstenaars die er werkten en de keizer die er zijn eigen dierentuin had tot de priesters die de feesten en ceremonies leidden rondom de centrale tempel, de Templo Mayor. En die plek was niet alleen het centrum van het Azteekse rijk maar van het hele universum.

Praktische informatie

Wanneer:  26 september 2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Door:  Rik Herder – tentoonstellingsmaker Nationaal Museum van Wereldculturen
Voor: De lezing is bedoeld voor volwassenen
Prijs: €3,- voor een digitale deelname per lezing. In de bevestigingsmail ontvang je ook een code waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree. Geldig t/m 20 februari 2022.

rik-herder
Rik Herder

In het museum en online

De lezing in het museum volgen: De lezing is in het museum gratis te volgen wanneer je een geldig museum entreebewijs hebt voor die dag. Het is niet mogelijk om te reserveren voor de lezing, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken beschikbaar. 
* Update: ​​​​​In het kader van de nieuwe regels vanuit de overheid zal het voor dit evenement/ voor deze lezing nodig zijn om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen.


De lezing online volgen: voor digitale deelname vragen we €3,-. Een ticket kopen kan hieronder. In de bevestigingsmail staat de link waarop de lezing is te bekijken op 26 september a.s. Daarnaast staat in de bevestigingsmail een kortingscode waarmee je dit bedrag als korting kunt verzilveren op de museumentree, wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken (geldig t/m 20 februari 2022).

 

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }