kleurrijk-gebouw
28 november 2021

Workshop: Kleuren in Meso-Amerika

Doe mee met de creatieve workshop 'Kleuren in Meso-Amerika' op de Zondagse Special op 28 november bij de AZTEKEN tentoonstelling. 

Een reis langs de ruïnes in Midden-Amerika laat een herinnering achter van gele en grijze stenen die verrijzen uit groene oerwouden of op dorre vlaktes. Als je tussen de bouwwerken loopt, ontstaat misschien het beeld dat het een nogal kleurloze wereld was in het oude Mexico. Maar, net zoals inmiddels bekend is dat oude Romeinse beelden oorspronkelijk helemaal niet wit waren, weten we nu dat de Meso-Amerikaanse wereld enorm kleurrijk was. In deze workshop kijken we het gebruik van kleuren in bijvoorbeeld architectuur, schrift en kleding. Ook maak je tijdens deze workshop van dichtbij kennis met de materialen en technieken die men gebruikte om aan deze prachtige felle kleuren te komen.

Wanneer:  28 november 2021
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: De toeslag voor deze workshop bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de workshop en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.