kleur-gebruik-boek
28 november 2021

Workshop: Kleuren in Meso-Amerika

Doe mee met de creatieve workshop 'Kleuren in Meso-Amerika' op de Zondagse Special op 28 november bij AZTEKEN.

Een reis langs de ruïnes in Midden-Amerika laat een herinnering achter van gele en grijze stenen die verrijzen uit groene oerwouden of op dorre vlaktes. Als je tussen de bouwwerken loopt, ontstaat misschien het beeld dat het een nogal kleurloze wereld was in het oude Mexico. Maar, net zoals inmiddels bekend is dat oude Romeinse beelden oorspronkelijk helemaal niet wit waren, weten we nu dat de Meso-Amerikaanse wereld enorm kleurrijk was.

Deze workshop start met een stukje theorie. Hoe komen we eigenlijk aan kennis over het kleurgebruik in Midden-Amerika als er nog zo weinig over is?
En vervolgens maak je ook kennis met de materialen en technieken die zijn gebruikt om aan de prachtige felle kleuren te komen. Misschien wel de mooiste voorbeelden van Meso-Amerikaanse kleurtechnologie kom je tegen in de boeken. Daarom gaan we aan de slag met inheemse materialen om zelf zo'n beeldtekst te maken. Heb jij het in je om in de voetsporen te treden van een Azteekse schrijver, een Tlacuilo?

Wanneer:  28 november 2021
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is. 
Prijs: De toeslag voor deze workshop bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de workshop en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.