Praktische info scholen

Praktische info schoolgroepen

Maak van je klas een wereldklas!

Bekijk hier de praktische informatie voor schoolbezoeken.

Coronaprotocol onderwijs

Het museum is open en alle scholen zijn van harte welkom! Voor onze bezoekers uit het onderwijs hebben we speciale maatregelen om het bezoek veilig te laten verlopen.

Let op: Naar aanleiding van de recent aangekondigde corona-maatregelen dienen onderwijsgroepen vanaf 13 jaar bij aankomst in het museum de QR-code te laten scannen en een ID-bewijs te tonen. Veel dank voor jullie medewerking. 

Onderwijsfolders

Download hieronder de onderwijsfolders van het schooljaar 2021-2022. Hierin staat een overzicht van het educatief aanbod van Museum Volkenkunde, Tropenmuseum, Afrika Museum en Wereldmuseum.

Reserveren en informatie

Voor meer informatie en om een (groeps)bezoek te reserveren, kun je bellen met onze reserveringslijn: 088 00 42 830, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar: reserveren@volkenkunde.nl

Voordelig vervoer

NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de website van CJP en tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht.

Begeleiders

De toegang voor begeleiders van onderwijsgroepen is gratis. Hieronder staat het minimale aantal begeleiders per groep; meer begeleiders zijn altijd welkom.

Basisonderwijs: 1 begeleider per 6 kinderen
Voortgezet onderwijs: 1 begeleider per 10 kinderen

Tijden

Schoolgroepen zijn welkom binnen de volgende tijdsblokken:

  • tijdsblok 1: 09.15 - 10.45 uur
  • tijdsblok 2: 11.00 - 12.30 uur
  • tijdsblok 3: 13.00 - 14.30 uur
  • tijdsblok 4: 14.45 - 16.15 uur

Deze tijdsblokken worden gehanteerd als indicatie. In overleg kunnen de programma´s op andere tijden worden geboekt.

Eten en drinken

Eten en drinken is alleen toegestaan in de ontvangstruimte in het entree gebied en in de museumtuin.

Toegankelijkheid

Voor leerlingen met een fysieke beperking is het museum goed toegankelijk. Wij verzoeken je om bij de boeking dit duidelijk te vermelden.

Manieren van betalen

De kosten voor uw museumbezoek kunt u op de volgende manieren betalen:

  • contant of per pin bij de kassa
  • per weborder: de cultuurkaartgegevens (kaartnummer en naam kaarthouder) moeten drie weken van tevoren zijn doorgegeven, de weborder moet door de school zijn goedgekeurd voor aanvang van het bezoek
  • op rekening: u ontvangt een factuur na afloop van uw bezoek, hiervoor wordt € 12,50 aan administratiekosten in rekening gebracht als de kosten onder de €150,- zijn.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt schriftelijk tot 5 werkdagen voor de bezoekdatum kosteloos wijzigingen doorgeven (indien nog mogelijk) of annuleren via reserveren@volkenkunde.nl. Daarna worden de volledige programmakosten in rekening gebracht.

Voorbereidend bezoek docenten

Docenten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden op een bezoek met hun groep. Wel graag even aanmelden op: reserveren@volkenkunde.nl.

 

Lato button