Boeddhazaal Museum Volkenkunde

De schatten van Museum Volkenkunde

Bezoek de vaste tentoonstelling

Indonesië, Oceanië, China, Japan en Korea, Noordpoolgebied, Noord- , Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië: van deze acht verzamelgebieden kom je het mooiste tegen in de vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde. Wandel rond en verbaas je over de bijzondere voorwerpen en de verhalen erachter. Ontdek dat we op de verschillen na allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Eeuwenoude verzameling

Wat ooit begon met de Japanverzameling van de arts en wetenschapper Siebold, is in 200 jaar uitgegroeid tot dit museum met zijn wereldberoemde collecties. Ooit een vissenhuiden jas van dichtbij gezien? Weleens Australische Aboriginalkunst of religieuze schilderingen uit Tibet bewonderd? Meer te weten komen over indrukwekkende houtsnijkunst uit Zuidwest Nieuw-Guinea? Oog in oog staan met vijf levensgrote Japanse boeddhabeelden? Je hoeft Nederland niet uit om de wereld te zien. Het kan allemaal in dit museum!

Zelf ontdekken aan de hand van onze app

Ontdek meer over onze topstukken uit de vaste collectie aan de hand van de Museum Explorer app. De app weet waar jij je bevindt in het museum en laat jou op je scherm de objecten zien waar je meer over te weten kunt komen.

De sticker op de vitrine in de zaal laat zien dat je voor het juiste object staat. Klik in je scherm op de afbeelding van het object en kijk of luister naar de extra informatie die onze conservatoren of een bekende Nederlander je geeft. Daarnaast kun je jouw kennis testen aan de hand van een aantal quiz-vragen.

Meer weten? Klik dan hier

 

Explorer app Museum Volkenkunde

Ontdek meer

Museum Explorer app
Gebruik de app

MUSEUM EXPLORER

Download de Museum Explorer app gratis en ontdek in ons museum meer verhalen uit onze vaste tentoonstelling.
Link